Jeugdcommissie

Wie zijn wij?
De jeugdcommissie van TVM zet zich in voor de jeugd bij de vereniging. We vinden het belangrijk dat onze jeugd plezier heeft om te tennissen en dat zij samen spelen en groeien! Zowel op de tennisbaan als door activiteiten daarbuiten.
De jeugdcommissie bestaat uit vrijwilligers die zich voornamelijk inzetten bij de jeugdcompetitie en jeugdactiviteiten. Hieronder zullen wij wat meer toelichting geven over wat het jeugdlid zijn inhoudt en wat wij precies doen.


Wat is er mogelijk als jeugdlid en wat kun je van ons verwachten?
TVM houdt zich – net als de KNLTB – bezig met het tenniskids concept. Tenniskids is het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Tijdens de lessen met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen.
Kinderen worden in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden.
We stimuleren de kinderen om naast de tennisles ook samen competitie te spelen. De competitie wordt gespeeld op zondag in de maanden maart-april-mei en september-oktober-november.

De jeugdleden van TVM spelen dan tegen andere clubs. Je speelt dus afwisselend thuis en op andere tennisclubs. Voor de kleintjes is het spelenderwijs leren hoe je de punten telt en samen speelt. En geleidelijk wordt je steeds meer een team dat elkaar aanmoedigt, samen leert en mooie wedstrijden speelt.
En als je lid bent kan je natuurlijk ook nog altijd zo vaak komen tennissen (‘vrij spelen”) als je wilt samen met andere leden van de club!
Naast de tennislessen en competitie worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd op en buiten de club. Zo zijn we afgelopen jaar met een discobus naar een schaatsbaan gegaan en hebben we Jumpsquare bezocht. En het ouder-kind toernooi is altijd wel het hoogtepunt van het jaar (ook voor de volwassenen)! 


Dus tennissen bij TVM is meer dan alleen tennis!

De jeugdcommissie
De jeugdcommissie regelt de competitie voor kinderen t/m 17 jaar, is ook de spil tussen de trainer en de club en organiseert leuke activiteiten op en buiten de tennisbaan.


Overig
Wil je eens een keer kijken of tennis wat voor jou is en een proefles draaien? Neem dan contact op met onze trainer. Wil je lid worden? Stuur dan een e-mail met jouw gegevens naar [email protected].
Heb je vragen aan de jeugdcommissie of wil je de jeugdcommissie helpen? Neem dan contact op met de voorzitter van de jeugdcommissie via [email protected].